СДВР разби мрежа за разпространение на наркотици в Студентски град

3972
СДВР разби мрежа за разпространение на наркотици в Студентски град
Снимка: Прокуратура

СДВР разби мрежа за разпространение на наркотици в столично нощно заведение в Студентски град. Това заяви на брифинг директорът на СДВР Младен Маринов, съобщи БГНЕС.

От СДВР отказаха да назоват името на заведението само уточниха, че то е известно в Студентски град.

Разкриха имената на полицейските служители, които бяха задържани при операция на СДВР

Божидар Милев и Николай Апостолов са двамата полицейски служители, които бяха задържани при операция на СДВР. Това стана ясно след бриф...

Снощи беше проведена поредна операция срещу разпространението на наркотици. Задържани са общо 7 лица. Хванати са дилър, клиенти. На 2 от задържаните е наложена мярка за неотклонение задържане под страна за 72 часа от Софийска градска прокуратура. За едно от лицата, които са задържани се проверява дали е управител на заведението”, заяви Маринов.

Той поясни, че е рано да се каже дали собствениците на заведението са замесени в схемата. Сред задържаните няма служители на МВР.

Организацията на операцията е била по-сложна. Имало е изградена система за разпространението на наркотици и гарантирана сигурност на дилърите. „Продължаваме действия по събиране на доказателства. Изключително сложно беше да се проведе операцията в самото заведение и да се хванат всички тези хора в момент на пласиране на наркотиците”, каза директорът на СДВР.

Използвано е специално помещение в заведението, специални пароли за покупка, специални места за употребата на този вид наркотик. То е било пригодено като сервизно помещение, но с лукс за ползване на наркотични вещества. Тепърва ще се назначат експертизи, но по първоначални данни става дума за скъп наркотик. Имало е система, чрез която дилърите са получавали ранно известие, ако се появи полиция. Системата за разпространение, по данни на СДВР, е работила около 3 месеца.

Костов: Задържаните служители на СДВР са участвали в наркоразпространението

Задържаните снощи служители на СДВР са имали действителна роля в наркоразпространението. Това каза пред журналисти главният секретар на...

Маринов обясни, че се работи и по други изградени системи за разпространение на наркотици и работата продължава. „Провеждаме системно такива операции. Едни от тях са по-явни с цел установяване на малолетни или непълнолетни лица. Тази операция беше за разкриване на конкретна схема за разпространение на наркотици. Работата по случая продължава, а всички, които имат отношение по него ще бъдат разпитани”, допълни той.

Младен Маринов посочи, че текат и проверки на частната охранителна дейност в нощните заведения, където често се случват саморазправи.

От своя страна заместник-административният ръководител на Софийска градска прокуратура Чавдар Ангелов поясни, че мярката на двамата задържани ще се гледа утре в Софийски градски съд. Освен обвинения за наркотични вещества на един от тях е повдигнато и обвинение за съпротива на органите на реда при задържането и за системно предоставяне на помещение за употреба на наркотични вещества. Задържаните лица са служители на заведението.

Във връзка с клип на полицейски служители със съмнения за корупция, който се разпространява в интернет, Маринов заяви, че е разпоредена проверка по действията на полицаите с негова заповед и предстои разследване. Той увери, че ако се установят нарушения и неспазване на разпоредбите за работа ще се предприемат необходимите дисциплинарни действия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com