Шулц и Свобода разчитат на подкрепата на Калфин и АБВ

24278
Шулц и Свобода разчитат на подкрепата на Калфин и АБВ

Това стана ясно по време на среща с леви формации, непредставени в ПЕС от Полша, Словения, Гърция, Унгария и България, която се проведе следобед в Брюксел. По време на разговорите водещите фигури в ПЕС са изразили надежда евродепутатите, които АБВ ще излъчи след вота да се влеят в групата на социалистите и социалдемократите в ЕП и са подчертали важността на подкрепата им за номинацията на Мартин Шулц за председател на ЕК.

Само в Actualno: Шулц и Свобода поканиха АБВ на среща

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц и лидерът на групата на социалистите там Ханес Свобода поканиха на среща новата бълг...

„Ще направим всичко възможно Мартин Шулц да стане председател на ЕК. Европа се нуждае от промяна в начина, по който се правят политиките. Те трябва да станат по-социално ориентирани“, посочи от своя страна Ивайло Калфин.

Шулц и Свобода са заявили готовност за сътрудничество между АБВ и ПЕС и при подготовката на евровота. Двамата са изразили надежда регионалните противоречия в левицата у нас да бъдат преодолени, макар и това да изисква усилие. Те обаче припомнят, че левите политически позиции на стария континент се защитават от много и различни формации, които следват общи цели, една от които е възраждане на социалната идея за управление на Европа.

Срещата между Мартин Шулц, Ханес Свобода и Ивайло Калфин е част от консултациите, които представителите на ПЕС проведоха с леви формации, които не членуват в партията на европейките социалисти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика