Според Гроздан Караджов още 15 депутати от реформаторите може да минат в опозиция

3686
Според Гроздан Караджов още 15 депутати от реформаторите може да минат в опозиция
Снимка: БГНЕС

Още 15 депутати от Реформаторския блок имат желание да минат в опозиция. "Съдебната реформа за нас е реформата на реформите. Без тази реформа ние нямаме място, не сме там за постове, не сме там за власт". Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV депутатът Гроздан Караджов, който днес напусна поста на председател на транспортната комисия.

Той и Радан Кънев вече обявиха, че няма да подкрепят правителството след като министърът на правосъдието Христо Иванов подаде оставка заради гласуваните промени в Конституцията.

Гроздан Караджов: Цветан Цветанов и Лютви Местан имат една мечта

"Цветан Цветанов и Лютви Местан имат една мечта и тя е да бъдат оплюти, принизени, одушени реформаторите". Това каза Гроздан Караджов о...

"Моят акт на оттегляне от председател на комисията е ясен знак, че не желая да имам нищо повече с това управление, което се измята от дадената дума, ние сме политици, ние не сме дъбови дъски. И, ако някой е там в парламента само, за да натиска копчета по дисциплинарни методи, това не се нарича политика. Това се нарича подмяна.

Някъде между юли е ден днешен е станала жестока политическа подмяна. Тази жестока политическа подмяна наричахме преди две години задкулисие. Ето, сега видяхте ли я проявена в пълния си блясък. Как да останеш да подкрепяш управление, което работи със задкулисието или задкулисието манипулира”.

Ако някой се е подписал под един текст, договорът и преговорите са свършили тогава, допълни депутатът

"От там нататък има второ четене, не да се правят фокуси между първо и второ четене и да се отработват формулите на задкулисието.

Гроздан Караджов: Кунева изнудва Реформаторския блок

Дефектът на Реформаторския блок е, че откакто загуби на европейските избори г-жа Кунева в своите публични декларации, тя непрекъ...

Ние влязохме от улицата, влязохме от протеста в парламента, ние не сме имитирали желание за реформи, така че не желаем да участваме в това управление, защото искаме да останем верни на стремежа си към истинска реформа. Днес е приета мимикрия на реформа в съдебната система.

Днес са приети онези правила на структуриране на двете камари на ВСС, които запазват зависимостите".

Гроздан Караджов каза, че очаква и министерски оставки.

„За съжаление се намираме в етап на правителствена криза, но това е проблем на управляващите. Така чувствам волята на онези хора, които ме избраха – да продължа да стоя зад реформите, а не зад постовете и от днес нататък мястото ми не е сред тези, които си измениха на подписите”.

Гроздан Караджов: ВСС трябва да се разпадне на две части

За Реформаторския блок най-важна е съдебната реформа. Трябва да има прекрояване на съдебната система из основи. Изборът на висши магис...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика