Станишев: 350 000 бюлетини са 10% от очаквания вот

17913
Станишев: 350 000 бюлетини са 10% от очаквания вот

Прави впечатление, че тези 350 000 броя бюлетини, които са подготвени, съвпадат със социологически проучвания на няколко агенции. Може да се смята, че те трасират пътя за една подготвена схема. Това каза Сергей Станишев на извънредна пресконференция, предаде Агенция “Фокус”. Този брой съответства на 10% от очаквания утре вот. Той представлява около 25 депутатски места, каза Станишев.

Не е ясно дали това е цялото количество незаконно отпечатани бюлетини. До 8 май тази печатница е трябвало да изпълни своята поръчка; днес е 11 май. Най-вероятно не е цялото количество. Трябва да се приветства решимостта на Прокуратурата да следва закона; да пресече една арогантна по своя мащаб измама. Тя трябва да бъде подкрепена, както и действията на ДАНС. Прави впечатление, че тази операция е извършена без МВР.

МС е изпълнил всички ангажименти във връзка с отпечатването и разпространението на бюлетините

Министерският съвет е изпълнил всички свои ангажименти във връзка с отпечатването и разпространението на изборните бюлетини за извънред...

Възниква въпросът - дали МВР не се е опитвало да осуети тази проверка, каза Станишев. Президентът и премиерът да проведат разговор с главния прокурор, да изяснят защо МВР не е участвало в тази акция. Ако е имало препятстване, министърът и главният секретар на часа трябва да бъдат уволнени, каза Сергей Станишев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com