В Китай се рекламираме като аграрна държава

6266
В Китай се рекламираме като аграрна държава
Снимка: БГНЕС

При изключителни мерки за сигурност премиерите на 16 европейски държави се събраха в Китай. Целта – развиване и улесняване на търговията между Европа и Пекин, съобщава bTV.

След екзекуцията на китайския гражданин от „Ислямска държава”, китайските власти въведоха драконовски мерки за сигурност на срещата на 16 европейски делегации в старинния град Суджоу. Градът известен като Раят на земята е блокиран от полиция, а комуникациите като телефони и интернет са строго филтрирани и контролирани. За да не се изнервят силите на реда, всички врати и прозорци са заключени с катинари.

Българският и хърватският подход към туризма - личи си по рекламата

До съвсем скоро българският морски туризъм разчиташе предимно на летовници от бившия Съветски съюз, най-вече от Русия и Украйна. Но сле...

Срещата е с акцент улесняване на търговията между Европа и Китай.

„България високо оценява идеята за изграждане на нов път на коприната, заради географското ни положение можем да играем важна роля готови сме да участваме активно”, каза премиерът Бойко Борисов.

В Китай България се рекламира като аграрна държава. Китайците се интересуват от български храни за животни и пресни плодове.

„Единият от производителите до 2 месеца ще получи разрешително за строителство в Добрич за фураж. Когато заведохме китайската делегация да видят черешобер и те тогава решиха че искат да внасят череши, пресни плодове”, каза агроминистърът Десислава Танева.

Правителството отпусна още 2 млн. лв. за реклама на туризма ни

Правителството одобри вътрешно-компенсирани промени на утвърдените разходи по области и политики/бюджетни програми по бюджета на Минист...

България обаче произвежда прекалено малки количества за нуждите на един милиард и триста милиона потребители.

„Ние като им кажем че можем да им внесем 50 хиляди тона царевица, те ни казват „Ами, да, това е за една кравеферма с 20 хиляди крави”. И това е целта на асоциацията ни - да окрупним тези възможности на българското земеделие”, каза Евгени Савчев от Земеделската асоциация за международни отношения.

Китай внася 12 пъти повече царевица годишно отколкото България изнася.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика