Волен Сидеров влезе въоръжен в парламента

36283

С пистолет на кръста отиде на работа тази сутрин лидерът на „Атака” Волен Сидеров, след като вчера носеше палка за „борба с помиярите по улиците”.

Идването на депутата към сградата на парламента се разбра отдалеч. За секунди десетки униформени служители на реда обградиха народния избраник, съобщава БТВ.

Намерението да неутрализира „долнопробните нещастници” и „платените поръчкови измекяри, които мислят, че София е тяхна” (така Сидеров нарече протестиращите втора седмица – бел. ред.), лидерът на „Атака” обяви вчера с обещанието той и „хората му” да извършват граждански арести. За прилагането на подобно понятие, което няма законова формулировка, все още не е станало известно.

Днес обаче Сидеров опита да арестува „граждански” или по-скоро „депутатски” няколко полицаи, които опитаха да изиграят ролята на барикада между него и група протестиращи, които го посрещат с призива „Извинисебе!” в района на храм-паметника „Ал. Невски”. (Виж видео тук)

Любителски кадри показват как Сидеров реагира срещу младеж, но до телесно съприкосновение между двамата не се стига. За секунди около партийния лидер се събират десетки полицаи, а хората, които настояват за извинение, остават встрани. (Виж видео тук)

Постепенно дебелият от няколко реда „жив щит” около Сидеров се премества с него метри встрани. Там се вижда как друг младеж се откъсва от групата и започва да бяга, а след него тръгват няколко униформени служители. Други любителски кадри показват как същото момче лежи на земята с белезници, заобиколено от полицаи, вероятно минути по-късно.(Виж видео тук)

От МВР съобщиха за bTV, че арест не е извършван, а полицията е действала по познатата схема от последните дни – „извеждане” на лица от протеста.

Росен Плевнелиев: Винаги когато политиците грешат, гражданите ще излизат на протест

Преходът в България не е приключил. Гражданите завземат стъпка по стъпка държавата си обратно, като използват нови методи, като социалн...

Струпването на полицаи около депутата с приближаване към работното му място постепенно бе разредено от притекли му се на помощ националисти от парламентарната група. На въпрос какво се случило метри по-рано, журналистите на мястото получиха отговор от Сидеров, който отново ги нарече „платени”.

След като в четвъртък лидерът на „Атака” bTV „залови” в кадър с полицейска палка в ръка, днес фотографски обектив хвана пистолет в кобур на кръста му (виж снимката). Така депутатът влезе в парламента, където по правилник народните избраници не подлежат на проверка.

„Начинът, по който действа МВР в момента, подпомага вандали и терористи”, каза той и обвини медиите в опит да създадат държавен преврат с „необективното” отразяване на протестите.

Сидеров се засегна от изказване на лидера на БСП Сергей Станишев по повод осигуряването на кворум, какъвто „Атака” осуети в сряда, когато депутати бяха извеждани под полицейски щитове под залпове от яйца и домати. Ден по-късно Сидеров обясни, че са отсъствали, заради притеснения за собствената им сигурност. „Ако много се притеснявате от посланиците, поканете един посланик да го замерят, да му счупят главата, да видим дали ще му хареса. Нека той бъде обект на варварство, агресия и злоба”, призова той днес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com