Откриват Дунав мост 2

23317
Откриват Дунав мост 2

Подвижни кабинети ще бъдат монтирани днес на "Дунав мост 2". Минути след откриването в тях разговори на четири очи ще проведат премиерите на Българи и Румъния Пламен Орешарски и Виктор Понта, както и президентът Росен Плевнелиев и еврокомисарят по регионална политика Йоханес Хаан.

Специалните шатри са оборудвани с климатици и удобни кресла. Пламен Орешарски ще пристигне на Дунав мост със служебния си автомобил, а президентът Росен Плевнелиев ще долети с хеликоптер. С вертолет на румънска територия до моста ще кацнат премиерът Виктор Понта и еврокомисарят Хаан.

Церемонията започва в 16,30 часа и ще продължи 40 минути. Две деца - българче и румънче, ще държат лентата точно по средата на моста. Ще я прережат двама работници, участвали активно в строителството. Патриарх Неофит ще освети огромното съоръжение.

Очаква се на церемонията да има над 100 гости. В това число влизат всички премиери от Иван Костов насам, по чието време се е градил мостът.

 

Без такси за пешеходци и велосипедисти по Дунав мост 2

Правителството прие решение за откриване на граничен контролно-пропускателен пункт по държавната граница между България и Румъния, св...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com