Уволниха шефа на Дирекция за национален строителен контрол

7635
Уволниха шефа на Дирекция за национален строителен контрол

Шефът на Дирекцията за национален строителен контрол Милка Гечева е уволнена вчера, заяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета "Борисов" Лиляна Павлова пред БНТ.

Тя обясни, че Гечева е отличен специалист с дългогодишна кариера, не е политически ангажирана, нито "калинка". Павлова изброи редица незаконни обекти, между които строителство в дюните, на къмпинг "Корал", спрени именно от Гечева.

Предсрочни избори са единствената алтернатива за България, смята Павлова

Предсрочни избори са единствената алтернатива за България. Сега, преди политиките на това правителство да са довели нещата да станат не...

Още не е ясно дали Гечева е уволнена по инициатива на Министерството на регионалното развитие или от новото Министерство на инвестиционното проектиране, към което би трябвало да се числи дирекцията след структурната промяна в правителството.

Гечева оглави строителния контрол през 2010 г., когато министър беше сегашният държавен глава Росен Плевнелиев, а преди това беше зам.-директор и директор "Строителство" в службата. Назначението й стана след оставка на предишния шеф на контрола Иван Симидчиев, който подаде оставка след скандала с незаконните строежи край язовир "Ивайловград".

"Няма как да не внесем вот на недоверие за цялостната политика, тъй като е видимо, че това управление в целостта си е проблемно, пагубно и опасно за държавата", заяви Павлова.

„Целта на ГЕРБ с искането за вот на недоверие към цялостната политика на правителството е да покаже нагласата си като опозиция и като хора, чуващи гласа на протестиращите на улицата, на почти 80% от българските граждани, за недоволство от правителството.

ГЕРБ: 100 дни управление на заем, някой трябва да плати сметката

Управление на инат, управление на заем – това представлява управлението през последните 100 дни, но някой трябва да плати сметкат...

В политиката победата и добрия резултат от един вот е всъщност добрия дебат, това гражданите да чуят каква е ситуацията, да чуят двете гледни точки и да преценят дали това е, което ги устройва. Защото представете си, че ние започнем всеки месец по отделна тема. Успехът на един вот е в дебата и в аргументите, които ще се чуят", каза още Лиляна Павлова.

„Предсрочни избори са единствената алтернатива за България. Сега, преди политиките на това правителство да са довели нещата да станат необратими.

Вотът на недоверие ще покаже дали на практика има тройна коалиция между БСП, ДПС и Атака", допълни Павлова. Бившият регионален министър заяви, че неразумните кадрови решения на правителството продължават.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com