Двама от НСО са уволнени заради инцидента с Ахмед Доган

12475

Двама служители на Националната служба за охрана (НСО) са наказани с дисциплинарни уволнения заради инцидента с Ахмед Доган. Това каза на пресконференция началникът на Националната служба за охрана бригаден генерал Тодор Коджейков, при представяне на резултатите от вътрешната проверка в службата във връзка с инцидента с лидера на ПП „Движение права и свободи” Ахмед Доган, съобщи агенция „Фокус”.

В резултат на направения обстоен анализ, комисията излезе със становище за налагане на дисциплинарни наказания на служителите, за които са установени нарушения – двама от тях са наказани с дисциплинарно уволнение. Това са началникът на екипа за лична охрана и началникът на екипа за осигуряване на мероприятието, каза Коджейков.

В България смъртен случай от газов пистолет няма, казва Цветанов

В последните пет години в България има регистрирани 19 случая на използване на газов пистолет, при които е произведен изстрел в непосре...

Той посочи, че авангардът са хората, които подсигуряват подстъпите към охраняваното лице. „Те не трябва да допуснат лице да премине през тях, а ако допуснат, трябва да уведомят – имаме вътрешни сигнали за уведомяване, радиостанции и други”, заяви Коджейков.

„Когато лицето премине, те уведомят охраната, тя тогава ще има нужното време да реагира, и да бъде по-адекватна в действията си. Началникът на охраната на мероприятието не е направил нужното, за да обезпечи периметъра, да осигури нужната дистанция, за да се неутрализира нападателят. За всяко действие началникът на авангарда носи своята отговорност, той определя местата на постовете. След инцидента служителите са действали адекватно. След случилото се всички мерки бяха взети от страна на НСО и от страна на служителите на МВР, за да протече мероприятието нормално”, каза още бригаден генерал Тодор Коджейков.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com