Още 88 000 лв. потъват в неосъществения Бургас - Александруполис

2844
Още 88 000 лв. потъват в неосъществения Бургас - Александруполис

Правителството предлага увеличаване на капитала на "Проектна компания нефтопровод Бургас - Александруполис БГ" ЕАД срещу увеличаване дела на държавата като едноличен собственик на капитала. Това се вижда от сайта на Портала за обществени консултации, където проекта на постановлението е публикуван. 

Увеличаването ще се формира от парична вноска в размер на 88 000 лв. от бюджета на Министерство на финансите.

Слух: Русия предлага пак Бургас-Александруполис

Русия и Гърция може да възродят проекта Бургас-Александруполис. Това твърди бургаското издание GR Reporter, като веднага информацията е...

Компанията беше създадена във връзка със строителството и експлоатацията на проваления проект за петролопровода Бургас - Александруполис.

Министерския съвет ще одобри промени по бюджета на финансовото ведомство за 2016 г. за допълнителни плащания в частта на финансирането на бюджетното салдо за сметка на централния бюджет в размер на 88 000 лв. Парите ще отидат за придобиване на акциите от увеличаването на капитала на дружеството.

Със средствата от увеличението „Проектна компания нефтопровод Бургас - Александруполис БГ” ЕАД ще изпълнява своите финансови ангажименти през 2016 г. като акционер в международната компания „Транс Болкан Пайплайн Б. В.” (ТБП), регистрирана в Амстердам, Холандия, която е създадена по силата на Междуправителствено споразумение за сътрудничество в строителството и експлоатацията на петролопровода Бургас – Александруполис между Русия, България и Гърция.

Част от средствата ще бъдат резервирани за поемане на евентуални разходи при възможна данъчна ревизия на четирите закрити юрисдикции на компанията в Холандия, Руската федерация, Република България и Република Гърция, се казва в доклада на финансовия министър Владислав Горанов.

Петкова към Новак: Възобновяване на Бургас-Александруполис не се обсъжда

Българският министър на енергетиката Теменужка Петкова се срещна с руския си колега Александър Новак по време на 19-я Петербургски икон...

Средствата за увеличаването на капитала са предвидени със Закона за държавния бюджет на Република България за 2016 г., обясняват от МФ.

Припомняме, че през ноември миналата година капиталът на проектната компания "Проектна компания нефтопровод Бургас - Александруполис БГ" беше увеличен с 38 000 лв.

Компанията държи 24,5% от капитала от капитала на проектна компания „Транс Болкан Пайплайн Б. В.“. Във връзка със Закона за денонсиране на Споразумението между Русия, България и Гърция за строителството и експлоатацията на петролопровода, българското дружество е предприело необходимите фактически и юридически действия за напускането като съдружник и ликвидацията на ТБП.

Българският акционер е изпратил предложение до останалите акционери в ТБП за приемане на съвместно решение за доброволна ликвидация на международната проектна компания. След получени откази от акционерите, българската страна предприе действия по ликвидация на ТБП пред Търговската колегия на Апелативния съд в Амстердам, Холандия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика